Iranian on the Move بنیاد ایرانی در حرکت
Stichting Iranian on the Move (IOTM) is een non-profitorganisatie die door middel van sponsoring, subsidies en donaties wordt gefinancierd. De stichting werd begin 2000 opgericht en is bezig met podiumkunsten en maatschappelijke idealen.
Nieuwsbrief, mededeling اطلاعیه ها – رویدادها
Iranian daily روزانه
Iranian magazine گاهنامه
Iranian Literature & Culture ادبیات، هنر و فرهنگ
Iranian weblogs وبلاگ ها
Iranian political social سیاسی، اجتماعی
Iranian women زنان
Iranian publisher کتابخانه، انتشارات، زبان فارسی
Iranian Theater, cinema تئاتر – سینما
Iranian photography, paintings, sculptures, Fine Art نقاشی ، طراحی ، مجسمه سازی و عکاسی
Iranian music موسیقی
راهنماى فارسى
Iranian children کودکان
Bridge Ensemble in concert & Dansimprovisatie van Helia کنسرت گروه موسیقی پل و رقص بداهه هلیا
10 jul. 2015Bookmark and Share
اپلیکیشن "پیشرو" را دانلود کنید و آدرس(راهیاب ) این رویداد و دیگر رویداد ها را در تلفن همراه خود داشته باشید


Bridge Ensemble in concert & dansimprovisatie van Helia
کنسرت گروه موسیقی پل و رقص بداهه هلیا

zaterdag 21 november 2015
20:15uur
Diamant Theater
Diamanthorst 183, 2592 GD Den HaagBridge Ensemble is samengesteld uit een groep muzikanten uit verschillende landen, die bijeen zijn gekomen om nieuwe dimensie toe te voegen aan Iraanse traditionele muziek. De muziek van de groep is grotendeels gebaseerd op bekende Iraanse melodieën, die samengevoegd zijn met westerse instrumenten zoals de gitaar en cello.

Kambiz Afshari(Flamencogitaar)
Irene GabarrónIrene Gabarrón (Fluit)
Arash Aria (Tar & Setar)
Amirhossein Eftekhari (Zang & Daf)
Erfan Pj (Tonbak)

Dansimprovisatie van Helia 

Een groot deel van de Perzische dansgeschiedenis is door verschillende factoren verloren gegaan. Toch zeggen bewijsstukken in andere kunstvormen, zoals eeuwenoude schilderijen, ons nog veel over de geschiedenis van Perzische dans. In het eerste deel voert Helia Perzische Klassieke Dans uit op klassieke Perzische muziek. Kenmerkend voor deze dans is de uitvoering op de Reng, het typerende ritmische gedeelte van de Perzische klassieke muziek waarop traditioneel de dans werd uitgevoerd.
Samen met de danseressen van de Helia Dance Company voert Helia aanvullend een dans uit op een Reng gedeelte van een Dastgah (standaard patroon in Perzische muziek) en op een non-ritmisch gedeelte van de muziek. Dit laatstgenoemde deel is gebaseerd op Helia’s interpretatie van hoe de Perzische dans in die tijd verbonden zou moeten zijn geweest met de muziek.
In het tweede deel voert Helia een solo uitvoering uit. Hierin presenteert Helia de kracht van improvisatie. Improvisatie is een van de belangrijke eigenschappen in Perzische klassieke muziek. Volledig verbonden met zijn innerlijk, uit de muzikant zich door middel van zijn instrument en muzikaliteit. Om de kunst van improvisatie te beheersen, moet de muzikant de techniek, de kunst en zichzelf door en door kennen. Deze vorm van spiritualiteit is voelbaar in Perzische klassieke muziek en laat deze muziekvorm boven zichzelf uitstijgen. Helia gelooft dat in de Perzische Klassieke Dans dezelfde essentie bevat. In deze uitvoering presenteert Helia een improvisatie op basis van haar eigen verhaal.

Helia Band

Helia Bande is een Iraanse-Nederlandse danseres en de oprichter van Helia Dance Company en voert als solo danser in live shows, festivals en theatervoorstellingen. Helia is bekend voor haar dansstijlen en gevarieerde en fascinerende dansvormen


برای خرید آنلاین از طریق سایت سالن  اینجا را کلیک کنید.


Diamant Theater
Diamanthorst 183, 2592 GD Den Haag


آپ "پیشرو" برای تلفن‌های هوشمند!
آخرین اخبار، رویدادها و ویدیوها را از اپلیکیشن دو زبانه پیشرو دریافت کنید. همچنین آدرس سالن و راهیاب را همراه داشته باشید. 

Deze app "vooruit" is ontworpen als een gids voor Farsi-taligen in Nederland. Een handige gids voor mobile en tablet. Met evenementen, nieuws, en een uitgebreide lijst van Farsi-talige bedrijven. zoek "iotm" in play store, App store of windows phone store.

آدرس رستورانها و دیگر آدرسهای مهم را در اپ پیشرو خواهید یافت. برای دانلود کافیست که از طریق دستگاه موبایل خود واژه "iotm " یا " vooruit" را در در پلی استور، اپ استور و یا ویندوز فون موبایل خود جستجو کنید.

پیشرو راهنمایی گویا و همراه شما


 پیشرو


Volg ons op fasebook:  iotm of   vooruit پیشرو

Labels: , , , , ,

posted by بنیاد ایرانی در حرکت St. Iranian on the Move @ 15:13  
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home
 
About Me

Name: بنیاد ایرانی در حرکت St. Iranian on the Move
Home: Netherlands
About Me: Stichting Iranian on the Move (IOTM) is een non-profitorganisatie die bezig is met podiumkunsten en maatschappelijke idealen. بنیاد ایرانی در حرکت بنیادی است ناسودبَر و با فعالیت در صحنه هنری و اجتماعی و تلاش برای برآورده شدنِ آرمانهای والای انسانی
See my complete profile
فعالیتهای تجاری ایرانیان در هلند
Iranian TV & Radio راديو و تلويزيون
Viewing
Human Rights
Links
Previous Post
Archief-بایگانی
Powered by

Free Blogger Templates

BLOGGER